Jak se k sobě hodíme, miláčku?

28.06.2010 | Sex a vztahy

Studujete horoskopy, hrajete si s čísly, anebo jste si dokonce nechala vyložit karty, abyste zjistila, zda se k sobě se svým protějškem skutečně hodíte? Zkuste se na věc podívat z jiného úhlu pohledu!

Oheň a voda
Na tom, že protiklady se přitahují, skutečně trochu pravdy je. Kupříkladu soužití humanitně založené ženy s mužem technického zaměření bývá velmi spokojené. Oba se vzájemně doplňují a váží si sebe. Co umí jeden, druhý nedokáže, a naopak. Proto je jejich vztah naplněný oboustranným obdivem. 
Stejně harmonické může být i soužití klidného flegmatika se vznětlivým cholerikem. Flegmatik svůj rozlícený protějšek usměrňuje, cholerik se naproti tomu postará o to, aby se spolu nenudili. (Pokud spolu žijí dva kliďasové, může jejich vztah po čase poznamenat nuda. Soužití dvou choleriků zase začne po čase připomínat italskou domácnost.) 
Odlišné povahy nebývají ve vztazích překážkou. Totéž nelze tvrdit o rozdílných zájmech. Tedy o těch zásadních, které se společného života přímo týkají. Pokud je totiž velkou vášní jednoho z partnerů sex, kdežto druhý se bez něho rád obejde, nemusí to dělat dobrotu. Problém také nastává v případě, kdy si jeden z partnerů přeje mít a vychovávat děti, kdežto druhý ne.

Voníte si? 
Příroda to zařídila tak, aby si lidé, u kterých je velký předpoklad, že spolu zplodí zdravé potomky, vzájemně voněli. Jestliže Vás vzrušuje vůně Vašeho partnera, není co řešit. Hodíte se k sobě! Zde však často bývá problém v tom, že nám voní muži, které naše nejbližší okolí považuje za naprosto nevhodné partnery. 
Zde je malý příklad. Potkáte muže svých snů, který Vám voní a silně Vás vzrušuje. Podle Vašich rodičů však nemá dostatečné vzdělání, či dostatek finančních prostředků, aby mohl zabezpečit rodinu na té úrovni, na kterou jste zvyklá. Záleží pak na Vás, čemu dáte přednost. Zavedeno do extrému – zda dáte průchod svým emocím a touhám, anebo svým ostatním nárokům. 
Na určení toho, zda se k sobě partneři vzájemně hodí, či ne, bohužel neexistuje jednoznačný recept. Při posuzování budoucnosti svého vztahu doporučujeme řídit se vlastní intuicí. Okolí Vám může někdy dost pomoci, ale také uškodit. Proto berte jeho názor spíše jako korekci, svého jednání, nikoli jako jednoznačné vodítko.

Foto: Samphoto

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z brambor

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.